Vad är bra foder?
2012-03-28 21:55:52 / Foder/fodertips

Har precis läst nånting förskräckligt om Iams/Eukanubas foderutveckling, det är hundar & katter som verkligen lider i deras förvar för att skapa fram bättre foder. Så jag varnar er alla, köp inte fodret stöd inte den grova vanvården!
För er som ger hundarna det så är länken här otroligt hjärtskärande att läsa om:

http://www.uncaged.co.uk/iams01.htm

Har vetat om flertal hundar som ätit Eukanuba och skitit minst 5-7 gånger per DAG
. Alltså hundarna tar inte upp näringen! Det är verkligen extremt dåligt foder. Inte minst bara för det utan även för vad oskyldiga hundar & katter får gå igenom för att skapa fodret :(

Så sluta köp det, det finns MYCKET bättre alternativ!
Har man utrymme i frysen eller en tom frys är färskfoder det allra bästa du kan ge till din hund. Jag ger vom og hundemat och så fin päls & form Kira har så tycker jag det är det bästa som någonsin kommit i fodermarknaden! Sen tycker jag spannmål är otroligt onödigt att ge till hunden, det är bara utfyllnad. Jag ger Kira Vom og hundemat m Lax & den innehåller inga kolhydratrer överhuvudtaget, ska man träna hårt med sin hund kan tillsätta saker därefter om man behöver det. Vom og hundemat Sprint finns då för mer aktiva hundar! Men jag väljer att ge henne laxen trots att hon är väldigt aktiv & tillsätter te x ägg därefter beroende på vad vi ska göra. Men det är som sagt det bästa enligt mig utav ALLA foder som finns! Det är inte heller så dyrt många tror det verkar vara, men sen får man ju vad man betalar för också.

Ska du köpa torrfoder, kolla upp tillverkaren, kolla på ingredienserna, te x sötpotatis är helt onödigt att ge till hunden. Jag vet att Standart är väldigt bra & dem som gör fodret vet vad dem håller på med! Det viktigaste av allt, se till att hunden tar upp allting ifrån fodret, kolla pälsen, klorna, tänderna, avföringen, apititen osv. Var noga vid val av din hunds foder!

Hur svårt kan det vara....
2012-03-27 22:20:38 / Allt mellan himmel & jord!

Igår var min stora städ-dag & tvättdag! Så nu är allt rent och fint. Fick även nån rengöringsmedel som tar bort fläckar på textil & mattor, jag var så dumt när Kira har löpt att jag inte tog undan mattorna i tid. Täckte för soffan dock men hon har bäddat ner alla filtar ;) Så ska testa använda det imorgon får se om det funkar.

Annars så kör jag på som vanligt med "Draw Something". Nu börjar jag bli riktigt duktig på att rita med touchen, det tar sig minsann! Det enda dåliga är att det är på engelska, så man måste springa till datorn och slå upp vissa mer komplicerade ord man inte använt när man pratat eller skrivit på engelska. Men annars är det KANON kul, så fort jag får nån minut över då är det de som gäller! Dock har ju vissa extremt svårt att rita enkla saker, jag menar nån ritade en våg och svaret var "Justice", ja men vad lätt att gissa fram till det.

I helgen ska Kira vara ifrån mig TVÅ nätter när jag åker iväg på kryssning till Finland, hur fasiken ska jag klara mig utan Kiramys?!!! Min älskade lilla rebell. Det blir första gången Kira sover hemifrån, hon ska nämligen ha sleepover hos Katrine med familj. Hon kommer få det kanon roligt där, speciellt när hon får leka med deras voffsing Deamon! Vet att det kommer gå super bra :D Men jag kommer sakna lillan fruktansvärt mycket fast det bara är över helgen. Ska köpa nånting awesome på båten till dem för att dem är så otroligt underbara som ställer upp!

Här kommer lite bilder ifrån långpromenaden idag:
Såg årets första orm, det var jäkligt häftigt!






"Du är anledningen till min livsglädje"

Helgen har varit... (BILDBOOMB)
2012-03-25 23:57:08 / Allt mellan himmel & jord!

I Lördags tog jag & Kira oss en ordentlig promenad till en hundgård som ligger en bra bit ifrån. Men det är värt det för stängslet är kanon bra & högt samt så är det upplyst! Alltså vädret är helt underbart ute nu. Hur härligt som helst när våren kommit! Woiiii.

Anna kom ner när jag & Kira väl var framme då hon bor precis bredvid hundparken. Stannade kvar hos henne & hennes familj en braaa stund & pratade om allt mellan himmel å jord. Det var grymt trevligt :D Det ska göras om minsann!

Sedan var det bara hem och städa, därefter såg jag "Boys dont cry". Alltså den filmen, den var underbar, sorlig, hemsk & otroligt bra! Den är värd att se, så är det nån som behöver filmtips där man verkligen blir fångad av filmen så se den. Det visar hur verkligheten är & den är baserad på en sann historia! Skulle lätt kunna se den & Monster igen.
Snodde bilden av Anna där Kira vill va med Annas son Erik & bada!
Haha hon skulle helst vara I BREDVID honom där.

 

Idag har jag tränat föremåls-sök med Kira utomhus, det gick kanon bra! Därefter kom Jocke över en sväng vi åkte ut till badplatsen som ligger här i närheten och grillade. Kira fick sitta i långlina, det var sjukt mysigt. Och otroligt gott grillat ÄR godast! Vi snackade lite om kryssningen som vi drar på snart det ska bli så grymt roligt ser verkligen fram emot det :D

Här är lite mobilbilder ifrån när vi grillade:

När Jocke drog så fipplade jag med mobilen och hittade ett spel som jag faktiskt är beroende av nu. Nämligen Draw something! När jag blev hämtade av min mor för att äta våfflor hos dem senare så var jag tvungen att sitta och kolla om nån hade ritat nånting hela tiden haha. Så min mor hämtade också det spelet så nu sitter vi båda två fast där! Ska få fler att skaffa det ;)

Jag fyller ut inlägget om utställningsförkortningar imorgon! Har haft en sån fullt upp helg att jag inte kunnat uppdatera bloggen men nu är jag igång igen.

Här är bild på mina nya vackra tapeter i sovrummet!
(kameran är värdelös när det är mörkt)

 


Utställningsträning!
2012-03-23 18:53:47 / Träning eller träningstips!

Idag kanske det blir utgång med Liz, får se har lite och göra här hemma. Ser ut som en katastrof, alla sovrumsmöbler ligger överallt efter tapetseraren varit här! Men tapeterna blev grymt snygga :D Valde verkligen rätt, så jag tänkte ladda upp bild imorgon när allt är på plats.

Annars har jag haft besök av min mor som hjälpte mig färga det jag missat bak på håret. Det var riktigt snällt, jag älskar min mamma hon finns alltid där i alla lägen! När man är ung uppskattar man inte sina föräldrar alls lika mycket, jag var en riktigt rebell skulle göra allting tvärtemot och allt skulle vara på mina villkor. Men nu när man blivit vuxen & mer klok förstår man att allt dem vill är ens eget bästa!

Nu kommer inlägget om vad jag tränat inför utställning, som jag sa har jag bara ställt inofficiella. Eftersom som mina nerver inte har riktigt sagt ja till att våga ställa officiellt fast jag tror det skulle gå riktigt bra för Kira.

Hur som helst, först gäller det att hitta en utställning. Har man en SKK ras kan man hitta inofficiella här:
http://rytterling.se/inofficiella2012.htm. Officiella osv brukar finnas på SKKs sida! Annars får man höra med sin egen rasklubb, som te x "VHK" för vita herdehundar osv! Det brukar alltid finnas någon i närheten där man själv bor.

Sedan så säger domaren till dig vad du ska göra, som att ställa upp hunden när domaren vill se helheten. Där kan du träna in "stå" så hunden står stilla! Jag brukar gå ett snabbt varv och sedan stanna Kira när hon står som snyggast, men du kan även flytta benen om hunden står slarvigt så att benen är i en rak linje fram & bak.
Dock ska schäfrar ställas på ett speciellt sätt, infogar bild nedan lånad ifrån google:


Nu tar jag inte allt i turordning, men domaren kommer även be dig springa fram och tillbaka. Försök då få hunden så den länger på benen och håll hunden en bit ifrån dig på sidan! Eller som vissa raser ska springa framför när du springer runt ett varv. Jag brukar här gå snabbt med Kira, då springer hon som finast! Hunden ska alltså trava i ringen så bromsa om det går för fort, men gör det på ett snyggt sätt som att te x sakta ner din egen fart.

Du kommer även få springa runt ringen med andra hundar, så träna även på att hunden ska kunna springa snyggt fast det är hundar bakom & framför. Det kan man ta tillfälle i akt när man te x ska träffa en kompis med hund, träna då med kompisens hund så hunden springer framför samt bakom din hund.

Domaren kommer även vilja känna på hunden, där brukar Kira bli överlycklig och vill kramas med domaren. Det är nånting vi tränar på! Så försök få hunden att stå stilla att den visar glädje är inget negativt så länge inte hunden hoppar runt ;)

Domaren kommer även kika på tänderna så träna att te x folk som kommer över och hälsar på tar en godis och kikar på tänderna samt ger hunden godisen efteråt. På så vis blir hunden van att andra kan kika på tänderna!

Tänkte slänga in lite förkortningar vad det betyder:
BIM: Bäst i motsatt kön, alltså te x att du gått vidare bland alla tikar, ställs sedan mot en hane & hanen blir BIR. Då blir du BIM alltså bäst i tik-klassen.
BIR: Bäst i rasen, ja det säger sig själv. Alltså att din hund vann klassen över sin ras!
BIG: Bäst i gruppen, te x Kira är Amstaff & ställs i terrier gruppen som är grupp 3, att man vunnit bland alla terrier raser. (Här kan man även få rosett för andra bästa i gruppen osv)
HP: Hederspris.

Det finns mycket mer förkortningar som jag fyller ut inlägget med senare, nu fick jag telefon samtal & har lite och fixa!

Lägger in en bild ifrån en av alla utställningar där Kira blev BIR (Bäst i rasen)
och fotografen där tog bild på henne.
Har den bilden i vardagsrummet med alla hennes rosetter.

Haft det.....
2012-03-22 22:13:10 / Allt mellan himmel & jord!

Otroligt fullt upp! Haft massa män här som fixat och trixat med lägenheten. Fick välja tapeter till sovrummet, hoppas det blir klart imorgon. Tog ett par jätte fina, laddar upp bild när det är klart.
Tog även en lååååång promenad med Kira i midjebältet, från att gå i skogen till att hamna ute på landet till att hamna i ett villa område sedan stan & sen hem. Riktigt mysigt och människor verkade så glada idag, när folk ler då får man lite extra energi. Älskar känslofyllda människor varesig det är åt det ena hållet eller det andra!

Nu ska jag ta hand om mig själv, måla naglarna, ha i inpackning å såna där tjej grejer.
Det är fanimej inte ofta jag gör det så nu tänker jag ta mig tid för mig själv!
Men mot kvällen imorgon tänkte jag skriva ett blogginlägg om utställningsträning som lovat.


Gick in på hundstallet och såg denna underbara video, kände att jag måste dela med mig av den.
Istället för att stödja blandrasaveln & köpa valp på blocket, adoptera ifrån hundstallet istället!
Dem gör ett otroligt bra jobb med alla hundarna helt underbart att se deras arbete dem lägger på hundarna.



Koppeldragande hundar osv!
2012-03-21 22:08:49 / Träning eller träningstips!

Jag trampade snett idag på promenaden, kände hur sjukt ont det gjorde men ja jag satte mig å kollade på tv. När jag ska ställa mig upp kan jag knappt stå på fotjäveln så jag tar av strumpan å kikar, ja då ser den ut som en fotboll på ena sidan. Vad roligt! Så nu har jag knarkat ipren och ska få foten att fungera imorgon. Jag kan nämligen inte vila, det är en av mina svaga sidor. Jag avskyr att bara sitta och göra ingenting det är det värsta jag vet! Visst kan jag sitta och kolla på tv, EN STUND & sitta vid datorn EN STUND men inte en längre tid. Så ja, jag hoppas min fot blir bra till imorgon. Nu fick ni se min irriterande sida ;)

VARNAR FÖR BILD AV MIN FOT!



Hur som så fick jag kommentar om att skriva om koppeldragande, tänker skriva en teknik som jag hoppas fungerar! Kira är själv inte perfekt i kopplet faktiskt, vissa dagar är hon dragig i kopplet, medan andra går hon jätte fint. Men dem gångerna hon är lite dragig i kopplet så är det oftast faktiskt så enkelt att det te x kan vara så att jag är stressad, MEN håller det inom mig och försöker vara lugn. Det känner hon av iallafall, så dem stunderna jag är det så brukar jag bara rasta henne & vänta tills jag är avslappnad & då går en lång promenad eller motionerar.

Det man kan testa är att ta med hundens favorit godis (ta med mycket) när hunden drar.
Stanna när hunden drar, när hunden tagit kontakt, eller om du får be om kontakt. Släng då godisen bakom dig så hunden går tillbaka och tar den, beröm. Gör detta upprepande gånger, men som sagt gör det när du har tålamod. Det gäller att alltid vara ett steg före!
Om hunden drar igen, gör samma sak igen. Det är en fördel att använda klicker här, finns att köpa i dem flesta djuraffärerna.
Klicka då när hunden tagit godisen! Gör detta några gånger om dagen.
Glöm inte att när hunden väl går fint att lära in te x varsågod att den får gå framför och ströva omkring som den vill!
Men när du vill att hunden ska gå fint igen så ta kontakt och gör samma sak igen.
Det här kan ta lång tid men det är värt det när det väl visar resultat, nyckeln är tålamod så det krävs att ha det när man har en hund som drar i kopplet.

Men det kan även vara så enkelt som att byta från halsband till ett vanligt sele istället, många hundar går mycket bättre på det! Det kan lika många orsaker till varför hunden drar i kopplet det gäller att läsa sin hund noga och försöker klura ut orsaken. I dem flesta fall är det ägaren själv, som te x spänner handen/armen eller som jag sa tidigare te x är stressad, frustrerad osv! Så det är värt att testa detta. Skriv gärna om det fungerade eller inte när ni testat detta! :)


Vad roligt med kommentarer om inlägg jag ska skriva, det uppskattas verkligen. Ska skriva ett inlägg imorgon eller i övermorgon om utställningsträning vad jag har gjort när jag tränat inför utställning. Dock har jag bara ställt inofficiella men jag delar gärna med mig av vad vi tränat på iallafall!

Lägger upp en suddig bild på hur långt håret blev efter isättningen. Innan var det till axlarna.
Är fortfarande super glad över att det är så fint isatt!
(jag kan inte ta spegelbilder... så.. den här var den bästa hahah)

Fixat håret & dw träning!
2012-03-21 16:37:43 / DW träning!

Idag hade jag en sån tur att hon som skulle sätta i löshåret kom hem till mig! Var riktig lyx :) Så nu har jag isatt löshår med microringar! Skönt och slippa å hålla på med clips åh grymt skönt. Tyckte det blev så snyggt, men däremot är håret lite ojämnt färgat rött så ska köpa en till flaska & färga underhåret mer rött.

Så vare med det! Det var gymt värt det & hon var jätte duktig :) Senare blev det å traska iväg med Kira & kättingarna, så mötte vi Anna med Nacho som behöver tränas. Han fick låna midjebälte & nomesele å gå med oss medan vi mötte Izzy med matte & Gizmo med husse så vi drog kätting å Nacho traskade på i midjebältet! Vi stannade vid ett par bänkar och tog en fika paus, Anna hade bakat kanon goda bullar :)
Medan vi fikade gick först Izzy ut i fårhagen och körde start & stopp. Sedan gick jag in med Kira och körde, hon drog otroligt bra som vanligt verkligen bra fokus! Efter det vare Nachos tur som fick dra runt på en lätt kätting där inne :) Alla hundar var super duktiga, det är så kul och gå i gruppen alla jobbar på jätte bra!

Nyss kommit hem ifrån dw rundan, nu ska vi vila lite å slökolla på TV sen blire mat. Tänkte köra på renskav, med grädde, pressad vitlök, lite viltfond & cayennepeppar samt äta bandpasta till MUMS! Det tänker jag minsann unna mig idag.

Mene, jag fick förfrågan om att skriva om hur man kan få hunden att sluta dra i kopplet. Skriver det inlägget senare idag :)

Inlärning av sök inomhus & om HD/ED röntgen!
2012-03-20 18:15:04 / Träning eller träningstips!

Ibland får man som hundägare lite slut på aktivtetsidéer, så jag tänkte skriva inlägg om hur jag har använt mig av att lära in sök av godis eller föremål. Skriver stegen i ett sakta tempo, vissa hundar kanske har jätte lätt för detta Kira hade det. Men andra kanske inte har lika lätt och då får man upprepa och ta det i lugnt tempo!

Första steget är att ha nånting riktigt gott som hunden verkligen älskar. Jag har använt mig av torkad kyckling & korv! Låt hunden därefter lukta på godsaken, be hunden stanna lägg sedan godbiten på ett ställe så hunden ser var och nära hunden. Därefter använd vilket kommandot du känner för, jag säger sök. Låt hunden därefter i lugn och ro lukta sig omkring, när hunden hittat godsaken så beröm en massor! Vissa hundar kanske inte hittar godsaken, visa hunden med handen vart godsaken är så hunden får sin belöning.

Andra steget när hunden förstått att den ska leta efter godisen. Kan du återigen låta hunden lukta på godisen, platsa hunden låt hunden få se dig & lägg därefter godisen bakom nånting. Gå därefter tillbaka och säg sök! Beröm när hunden funnit godsaken.

Tredje steget, är att platsa hunden och därefter gå till ett annat rum där hunden inte ser. Om hunden förstått detta snabbt, kan du gömma godisen bakom eller under nånting. Annars kan du lägga den mitt i rummet! Be hunden därefter söka. Hittar den godisen, beröm annars backa tillbaka ett steg.

Fjärde steget är att gömma fler godisar, gör samma sak som inlägget bara det att du gömmer flera godisar. Det är viktigt att låta hunden arbeta i sin egen takt. Ha inte bråttom!

Femte steget & sista steget, kan du testa att söka utomhus som du gjort inomhus men kanske börja om eftersom det är mer störning ute! Eller utöka i flera rum med flera godisar eller kanske to m föremål. Det beror på vad du & hunden vill göra.


Jag brukar även när jag är ute med Kira, slänga ut en näve med godisar så det sprids ut över hela marken så får hon leta upp dem! Hon älskar allt som har med sök & spår å göra. Det är riktigt spännande att se dem söka & spåra. Man ska aldrig underskatta hundens nos, för den är fantastisk!

Fick förfrågan om vad HD/ED är man röntgar samt vad bokstäverna å siffrorna betyder.

HD är alltså att man röntgar höfterna & då kan hunden få dessa bokstäver och dem betyder:
A, Normala höfterleder grad A (alltså Utan Anmärkning)
B, Normala höftleder grad B (alltså Utan Anmärkning)
C, Lindrig dysplasi
D, Måttlig dysplasi
E, Höggradig dysplasi

ED (AD) är när man röntgar armbågarna & då får du hem siffror på vad hunden har.
0, Utan anmärkning
1, Lindriga benpålagrinar
2, Måttliga benpålagringar
3, Kraftiga benpålagringar

Detta är kort & gott vad det betyder. Många tror att det räcker att röntga höfterna & jag har sett i många stamtavlor att det är oröntgat fram, men faktum är att armbågsröntgen är minst lika viktigt. Har man en tung/framtung ras som te x får 1or, 2or som resultat så kan det vara så att den te x inte får hoppa för mycket & behöver rätt träning osv.

Så ska hunden tävlas mycket med fysiskt osv. Röntga då isåfall! Du kan få ett litet hum medan du väntar på resultatet genom att kika igenom stamtavlan, vem som fått vilka resultat & vilka som är oröntgade.

Ska färga....
2012-03-19 20:52:30 / Allt mellan himmel & jord!

Idag har det varit en busy day! Min kära mor som äntligen fått ny bil skjutsade mig för att storhandla till mig & Kira så vi har mat för ännu en månad :) Eller ja, eftersom jag inte har plats för en större frys så får jag handla Vom og hundemat några gånger i månaden men det är så det är! Det är ju trotts allt det ABSOLUT bästa fodret på marknaden utan tvekan. Alla borde köra med det! Jag har en sån tur att här i staden jag bor har vi tre djuraffärer runt om som säljer just Vom og Hundemat väldigt poppis ;)

Ja efter det bjöd jag mami på en fika, vi pratade en massor om hur extremt vild man var förr & så kom vi in på en grej. Jag vill nämligen på sidan om börja med teater, höll på när jag var liten men slutade så nu ska jag nog börja igen! Skulle verkligen älska att börja behöver utnyttja min kreativa sida. Så förhoppningsvis bara hålla tummen och våga sig ut för att kolla vad som finns.

IDAG kan man faktiskt bokstavligt talat säga att man nästan flög iväg haha. När jag kommit hem från storhandlingen å fikat så tog jag mig ut med Kira för att köra ett drag weight pass & precis när vi kom ut slutade det blåsa sådär extremt mycket! Snacka om timing ;) Vi stötte på ett gäng äldre personer med hundar i kopplet, den första var en labbe & gubben i andra ändan tyckte Kira var jätte duktig. Det är så kul att höra komplimanger när man är ute & drar kätting, man kan få lite blickar ibland men som mest är det faktiskt mycket leenden och frågor om just Drag Weight/Weight Pulling. Alltid roligt när folk är positiva till olika slags hundträningar! Eftersom spåret är så underbart och har perfeka bänkar man kan sitta vid så tog vi en paus och jag satte mig på bänken tog en cigg medan Kira satte sig brevid med huvudet på sne i väntan på att få lite torkad kycklingfilé. Det var en riktigt lyckad runda, ibland kommer jag på mig själv att jag sitter och ler åt Kira haha! Undrar vad folk tror, men jag är så stolt över henne & man blir lycklig av att se henne göra det hon tycker är roligast :)

Första bilden är ifrån förra året i våran gamla lägenhet, andra bilden är här i soffan med solmys & tredje är bild ifrån Mora när Kira envist skulle bada med min yngsta syster ;)
Jag älskar Dalarna helt underbar natur!





Väl hemma var det fram med dammsugaren & därefter skurhinken, Kira har äntligen efter många veckors velande börjat löpa. Trodde hon tystlöpte där ett tag men det kom för några dagar sen! Så nu är det bara skura golvet några gånger om dagen, har även täckt över soffan med massa filtar & hennes gosfilt. Hon löper bara 1 gång om året en kort period, vilket är skönt! Hon får inga speciella humörförändringar förutom att hon blir mer intresserad av hundar på promenixerna & kan bli lite tjurig om vi möter en tik! Men annars så.. Ja är det ingenting annat, har funderat om kastrering så antagligen blir det de nån gång.

Men nu, ska jag färga min utväxt och färga lite löshår så det blir samma färg. Ska få löshår insatt med microringar på Onsdag. Hoppas det blir skitsnyggt, har man rött ska man ha låååångt rött hår.

Jag bjuder på en bild på mig från förra året med den fina röda färgen jag har nu, enjoy!


"Äkta människor", viltspårsträning osv!
2012-03-18 22:54:50 / Träning eller träningstips!

Idag drog jag & Jocke, som kom hit och käkade ute. Var längesen jag åt "snabbmat" eller var längesen jag åt såhär mycket överhuvudtaget. När man bor själv är det inte lika kul att laga mat som när man är fler så är det ju faktiskt. Det lär ju dem flesta hålla med om! Men åhh vad det här besöket behövdes, ibland behöver man bli påmind om att man faktiskt kan ringa osv när det är nånting. Jag som sagt håller ju det mesta för mig själv & klarar det mesta själv men ibland brister det! Men nu är man som ny igen :)

Idag vare sista avsnittet av "Äkta Människor" & ja här sitter jag & följer en OTROLIGT nice serie och tar mig tid för att kolla varenda jäkla Söndag med spänning hela tiden. Ja men tack för det! Det här slutet var sämst otroligt besviken. Hade kunnat ta dem här Söndagarna och gjort nånting helt annat istället för att slösa min tid på ett slut som verkligen ser ut som såhär efter man sett :| Man blir helt kokande, vad hände med den & den, varför gjorde den så osv. Men nej det får vi inte reda på, utan vi ska sitta och gissa istället! Ja men vad bra, lägga pengar och tid på en serie med sämsta slutet. Hoppas dem känner sig nöjda med sig själva, för nöjd det är fan inte jag. För jag gillar inte att slösa min tid på grejer som inte är värt att slösa tiden på!

Ja men det är väl så, svenska serier i ett nötskal. Nej bra då vet jag det!

Nej om vi bortser ifrån serien som slösat min tid, så innan jag & Jocke åt la vi ett viltspår till Kira. Det fick ligga i 5-6 timmar ungefär, 2 bloduppehåll & det ca 8 vinklar. Nu körde jag även med rutan & jag kan säga denna gång gick det utmärkt verkligen! Hon trevade lite smått men hittade väldigt snabbt spårbörjan å började nosa. Samtidigt tänkte jag på att nej, nu ska jag inte göra nånting annat än att hålla i linan & beröma. Går hon fel då ska jag följa efter, innan har jag bara stått på stället och väntat tills hon hittat rätt igen! MEN nu när jag bara följde efter fast hon gick åt andra hållet, då gick hon i en snabb cirkel och hittade tillbaka snabbt igen. Hon spårar så jäkla bra, verkligen spårsäker & spårnoga! Så nu har jag tänkt, ett spår till sen anmäler jag till öppenklassen igen & jag ska hela tiden tänka på att bara följa henne ingenting annat. Det är ju så lätt hänt att man inte tänker efter riktigt och blir stilla istället! Nu ska vi köra på :)



En äldre sommarmys bild på Kira ifrån när vi var i Mora!


Människan, bra eller inte?
2012-03-16 22:47:00 / Allt mellan himmel & jord!

Ja det sprids ju om att jorden ska gå under osv osv, ja nån gång kommer den göra det. Eftersom människan ska motarbeta naturen hela tiden, vissa mer än andra vi kan inte sammarbeta med naturen utan människan måste hela tiden hävda sig och visa sig vara bättre. Men ingen kan slå naturen oavsett, för en vacker dag kommer naturen slå tillbaka stort om det fortsätter såhär! Jag är inte sådär jätte mycket för människan faktiskt & dem jag har i min närhet, det är dem enda jag bryr mig om riktigt mycket. Sen har jag väldigt lätt för att läsa av människor & det har bara gett mig mer framsteg till att bli av med alla dåliga människor man varit omkring innan! Jag avskyr lögner det accepterar jag absolut inte i min omgivning. Sure thing, vita lögner det har vi alla kört med. Ljög det gjorde man när man var tonåring!

Jag har inte mycket sympati alls för människan om jag ska vara riktigt ärlig, OM det inte gäller min närhet eller familj men i största allmänhet naej faktiskt inte! MEN när det gäller djur, då kan jag bli riktigt förstörd inombords! Jag har själv många gånger tänkt att jag inte vill leva i en sånhär värld, men när jag tänker efter så behövs man här.

MEN nu tänker jag lägga till punkt lite vad jag ska göra försöka göra 2012:
  • Fixa jobb antingen som butiksbiträde i djuraffär eller hundpensionat!
  • Göra en cover up på ena tatueringen & fylla andra armen med min tv-spels sleeve.
  • Pierca septum igen & dermal
  • Flytta till en ny lägenhet i samma område men på 1a eller 2a våningen.
  • Kommer över min nervositet inför utställningar.
  • Åka till England, London.
  • Åka till Finland.
  • Bli jävligt bra på SCV så jag kan spöa alla svenska värdelösa killar.
Ja det är min prio lista där, Kiras lista är som såhär:
  • Tävla i viltspår, öppenklassen fler gånger för att ev bli Svensk viltspårs champion.
  • Ev användas i eftersök på vilt.
  • Ställas på minst en officiell utställning.
  • Ställas på flera inofficiella utställningar.
  • Gå någon kurs, har inte bestämt mig ännu.
  • Lära sig åka buss, har ju varit lat och inte tränat henne när hon var mindre.
Och där var Kiras vad göra lista! Fullt ös iår hoppas på mycket BRA förändringar omkring mig & Kira.

Har faktiskt lite dålig med fantasi nu, är det något speciellt jag ska skriva om nästa inlägg?

Lagt upp träningsvideo med Kira!!!!
2012-03-16 00:59:33 / Träning eller träningstips!

Idag är Kiras vilodag för fysträning, så det blev lite lydnadsträning & små tricks istället och såklart promenixer. Vi tränade bl a på att finslipa ligg till sitt, att hon alltså inte ska sätta sig för långt fram. Vilket händer ibland, men idag satt det riktigt rakt och hon gjorde det utan att flytta sig några gånger så det tar sig! :)


Här är min underbara video jag satt ihop idag!! Med olika klipp & bilder ifrån utställning, drag weight träning, när vi går power walk med midjebältet, roliga tricks jag lärt in osv! Nu har jag kämpat så jag hoppas ni gillar filmen ;)


För ovanlighetens skull idag har jag även tränat någon annans hund. Blev uppringd av Anna som varit med i Drag weight gruppen förr, om en hund som behövde tränas! Eftersom Kira var trött efter lydnadspassen så gav jag mig iväg. Det var en lättstressad hund som låste sig när han väl fick syn på nånting, otroligt dragig i kopplet också men jag känner ju inte hunden så nog skulle jag sättas på test! Hundmötena var det sisådär med, men vi testade och drog på Kiras WP-sele. Det var ingen reaktion alls faktiskt, som att han gjort det hela sitt liv så vi drog på en lätt kätting. Och efter vi gått en stund lugnade sig han extremt mycket och med lite korv samt beröm började han självmant ta kontakt mitt i promenaden. Så på hemvägen fann vi ett ben han fick bära och då kunde han faktiskt ligga ner & käka på sitt ben fast det kom hundar från olika håll! Det vände väldigt fort måste jag säga :) Han var en riktigt härlig hund, men som kräver motion och uppmärksamhet. Positiv inlärning fungerade UTMÄRKT! Riktigt riktigt roligt att se hur snabbt det kan vända med rätt metod gentemot hunden.


Tänkte bara ta upp lite snabbt om blandrasavel speciellt av bull & terrier raserna (hund utan stamtavla)! Det finns alldeles för många blandraser där ute som söker hem, marknaden börjar bli mättad sorligt nog. Det för att folk bara avlar för att avla! Sedan när det gäller sjukdomar så kan man inte veta vad föräldrarna för vidare till valparna eftersom det inte finns stamtavla på någon, man kan inte se vad som finns bakåt i generationerna. Vi har så många raser i världen till olika användningsområden, varför inte välja en av dem raserna istället för att korsa raser? Ja den frågan har jag ställt många många många gånger, faktiskt aldrig fått något vettigt svar någonsin..


Nej nu ska jag duscha & ta hand om mitt hår som blivit lite slitet av alla färgningar. Har bestämt mig nu faktiskt för att vara rödhårig ett bra tag, hoppas hoppas bara jag själv håller det så för min egen skull hehe! Vi får se hur det går med det ;)


Dragweight promenad & annat idag!
2012-03-14 22:58:52 / DW träning!

Jag fixade till en riktigt snygg frisyr idag på mig själv, den tänker jag fanimej använda oftare! Jag fullständigt ÄLSKAR att fixa med håret & testa nya smink idéer, inte för att jag är ful osminkad eller så det är faktiskt bara för att jag tycker det är grymt roligt! Det är som en liten mini hobby tjejgrej för mig ;). Det enda jag tycker är skit tråkigt det är kläder! Åh det är så grymt tråkigt att handla kläder, det är massa folk, kläderna är oftast fula och ser konstiga ut osv. Underkläder däremot är roligt men det är en helt annan grej.

Jaja nog med tjejsnacket! Idag fick jag minsann finbesök av inte minst Jocke. Lagade mumsig mat, så kikade vi på family guy & pratade en massa. Det var super trevligt, ska nog åka på Finlands kryssning om ett tag men ska först höra mig för till dem få jag vet klarar av Kira, efter hundisvakt. Hoppas någon nappar vem vill inte mysa med Kira! Hoppas jag kan åka. Älskar att åka kryssning, drinkarna, människorna & allt. Det är en helt annan stämning, sen gillar jag Finland i största allmänhet ;)

Men innan det så drog vi iväg till spåret där Angelica väntade med schäfern Izzy, så fick Kira & Izzy dra kätting. Vi promenerade runt och stannade sedan vid en åker där vi körde lite start & stopp. Tog även lite bilder på dem, många blev suddiga men en del blev jäkligt bra. Jag är inte så duktig med kameran mene sen är ju inte kameran duktig själv heller. Båda hundarna kämpade otroligt bra idag, Kira har börjat börjat fått tillbaka sin toppkondition igen. Det har ju varit så jäkla halt nu senaste månaden! Men nu när allt har smält kan vi köra på som vanligt igen. Passet idag var jag riktigt nöjd med, hon drog på riktigt bra och var super pigg. Hon älskar ju trots allt att dra kätting :)

Här kommer det lite bilder på båda Kirapira & Izzy som får vara med i bloggen idag!









"Du är meningen med mitt liv"

Mina tankar om avel..
2012-03-13 21:12:35 / Avel & genetik

Som jag lovade kommer ett inlägg med tips för den som går i valptankar! Jag skrev ett bra inlägg förr, som försvann så jag ska försöka skriva det lika bra igen.

Som ni alla vet, eller kan läsa på vänster sida på bloggen så har Kira dåliga resultat på höfter & armbågar. Hon kan även vara bärare, vara fri, eller ha sjukdomen Ataxi (info:http://www.miloswebb.com/ataxi.htm) då hennes föräldrar inte är/blev testade. Jag erbjöd dock nya ägaren till hennes mor att betala ett test innan avlivning, då hon visade tecken på detta men tiken avlivades innan det hann göras. Denna sjukdom går det inte att göra så mycket åt tyvärr, jag har testet hemma men jag har inte modet att ta det. Jag skulle inte klara av att veta att hon skulle ha det, för Kira är mitt liv. Ett liv utan henne existerar inte för mig hon är mitt allt!

Med detta hoppas jag innerligt att ingen av hennes kullsyskon kommer gå i avel, jag har redan kontaktat "länsstyrelsen" (kan tyvärr ej skriva ut varifrån så vi säger "länsstyrelsen") då hennes syster blev omplacerad via därifrån. Jag berättade om detta och dem tog det på allvar och skulle genast meddela nya familjen om detta! Två andra av hennes syskon är informerade av detta, varav ena kastrerades för ett tag sedan.

Jag har haft en sådan tur med Kiras höfter & armbågar att jag upptäckte detta i tid, trots att jag innan av uppfödaren blev varnad för att inte röntga. Ja varför var att "det är en sån stark ras att dem klarar sig med dåliga resultat" vilket är såklart jäkligt dumt tänkt! Jag vet om & har läst många som inte alls klarat det bra men Kira har inte uppvisat nånting hittills. Fysioterapeuten har inte heller märkt av nånting, vi har även gjort 4-leg check som visat att hon stödjer bra på alla fyra ben! Men även om det inte visat sig ännu så håller jag henne musklad och i bra hull. Hon får absolut inte sätta på sig nått extra kilo, inte heller tappa muskler & musklas på rätt sätt! Vi kör på med DW pass där hon har ett måttsytt WPsele på sig, vi simmar på sommrarna, när vi är ute och joggar eller går i lite snabbare tempo drar hon i midjebältet vissa gånger hon har då nomesele på sig & hon får preparatet "Aktiv hund" varje dag. Hon får även massage & efter träningspassen stretchas hon, detta har våran fysioterapeut visat mig hur jag ska göra!

Gällande foder så finns det bara ett foder hon kan äta & det är Vom og hundemat, hon är spannmåls allergiker nämligen. Dock tycker jag annars att spannmål är totalt onödigt att ha i foder till hunden men visst, det är en smaksak! Men dem har inget behov utav det.

Jag blundade väldigt mycket för problemen när jag valde att ta hem Kira, jag visste om att ingen var röntgad. Dock litade jag blint på att föräldrarna var Ataxi testade med fria resultat & med detta hoppas jag ingen går igenom samma ovisshet som jag gör nu! Ingen vill väl ändå att ens bästa trogna underbara vän ska bli sjuk på något sätt. Därför vill jag hjälpa människor att välja rätt.


Med detta vill jag säga att när du är i valptankar & letar efter en livskamrat, kolla varje kennel noga.
Kolla efter detta:
  • Är föräldrarna HD/ED röntgade, isåfall vilka resultat? Föredra föräldrar med fria höfter & armbågar. Men kolla även bakåt i stamtavlan, oavsett om föräldrarna är fria, hur ser det ut bakåt? Är det många hundar som är oröntgade eller bara HD röntgade eller ED röntgade? Är det många med dåliga resultat? Detta kan påverka din valp. (Givetvis finns ingen garanti på att hunden kommer bli fri, men du har störst chans om du väljer en hund vars stamtavla ser bra ut bakåt) detta kan du kika på SKKs Hunddata/Avelsdata
  • Rasen du valt, kolla diverse rasbundna sjukdomar. Är föräldrarna testade för detta? Om vi tar en Amstaff te x som kan ha Ataxi, lita aldrig på ordet att dem skulle vara fria BE om att få se intygen med dina egna ögon! Jag vet att med raser där te x ögonlysning skall ske så kan du även se som med HD/EDn resultat på SKKs hunddata/avelsdata!

  • Hur är föräldrarna i temprament? Träffa båda föräldrarna om det går, ibland kan det hända att tiken blivit parad av en lånad hane ifrån lång distans. Så då kan det blir svårt att få träffa hanen! Dock kan du säkerligen be om att få prata med hanens ägare om du har frågor gällande hanen. Men kolla om föräldrarna är MH testade, hur ser det ut? Detta kan du också se på SKKs hund-data. Är hunden skottfast? Är hunden lätthanterlig? Du ser helt enkelt hur föräldrarna har reagerat i olika situationer! Jämför gärna detta med andra hundar av samma ras.

  • Ska du göra nånting speciellt med din hund? Tävla nånting? Gå i tjänst? Eller bara ha som aktiv sällskapshund? Vad har föräldrarna gjort för nånting? Har dem några meriter?

  • Vad vill du ha ut av din hund? Vilken ras? Det finns så många raser runt om i världen, vilken passar dig? Läs på mycket om olika raser, kolla vad du vill ha ut av din hund vilken ras det är som passar i ditt liv. Kontakta därefter rasklubbarna där kan du få mycket tips & råd!

  • Kolla runt, ring runt. Hälsa på så många som möjligt & skapa din egna uppfattning! Hittar du rätt kennel, kommer du få livslångt stöd & du har någon som stöttar dig i alla situationer.

    Jag är ingen expert har inte heller gått någon utbildning, men jag har däremot lärt mig otroligt mycket efter jag fått hem lilla Kira. Det var skönt att skriva av sig lite faktiskt, skriv om det är nånting, frågor vad som helst! Annars hoppas jag varit till någons hjälp iallafall.

Här kommer en underbar valp bild på världens bästa Kira & en relativt ny mysbild:




"Ju mer man ser av människorna, desto mer uppskattar man sin hund"


Vet ni vad...
2012-03-12 21:09:28 / Allt mellan himmel & jord!

Fikade på amarant tidigare idag med min kära mor det var såå mumsigt. Varför finns det så få av dem här mysiga fiken kvar? Jag är inte den som vill sitta mitt i en galleria och fika med massa stressade människor, det är inte min grej. Det mysigaste jag vet är när det ligger lite i utkanten & när stämningen är lugn!

Japp! Men innan det var vi & fixade lite, kommer förhoppningsvis snart börja på ett hundpensionat eller djuraffär. Jag ser verkligen fram emot det. I framtiden vill jag gå utbildning för att bli fysioterapeut, blev erbjuden sommarjobb sist jag var hos fysioterapeuten. Men det är några mil dit och utan körkort (om jag inte fixat det innan förståss) så är det svårt att ta sig dit. Men vem vet!

Eftersom jag har så nära till "landet" & vädret var UNDERBART så spenderade jag & Kira hela eftermiddagen ute i skogen och på fälten. Hade Kira i midjebältet hon älskar att gå i det & jobba så fort midjebältet samt sele kommer fram då blire race i hallen! Släppte Kira i den gigantiska fårhagen så hon fick springa av sig & såklart rulla sig i vattenpölarna ;) Vi stannade sedan och pratade med en man & hans papillon? korsning. Kira har aldrig hälsat på en så liten hund var lite nervöst måste jag erkänna haha, men eftersom båda hundarna var så pass lugna så fick dem hälsa på varandra. Det gick så bra så, han verkade veta mycket vettigt om Amstaffar vilket var kul och höra.

Jag tänkte faktiskt i nästa inlägg jag skriver, som blir senare eller imorgon skriva om avel & valpköp.

Här kommer en BILDBOOOMB ifrån idag! :D






Jag kan undra ibland vad meningen med livet är, men då kollar jag bara på Kira. Hon är meningen med mitt liv!



Om

Min profilbild